Hur Coaching i minst 90 dagar skapar positiv förändring?

prata om olika områden, coachande samtal, samtal där du utvecklas, coaching

Dela den här artikeln

En timme kan skapa förändring men sällan bestående

Genom coaching vill jag skapa förändring hos dig som är bestående. Inte bara någon quick fix. Jag vill att du ska känna att du har gjort en bestående förändring i ditt liv som du alltid kommer bära med dig. För att det ska ske så behöver vi har mer tid tillsammans än bara en timme.

Under en timme kan mycket ske men det är upptäckterna och insikterna under dessa timmar som tillsammans skapar den stora förändringen. När man slår ihop våra samtal under dessa 90 dagar så får man den stora och bestående förändringen som vi är ute efter.

Varför flera coaching sessioner?

Under varje session så har vi en specifik agenda. Vår resa tillsammans kommer ta oss från punkt a till punkt b. Vi kommer att skapa oss en bild av nuläget. Vi kommer att göra dig medveten om ditt nuläge och vart du står i ditt entreprenörskap. Efter det ska vi jobba på att ta fram en målbild dit du vill. Vi ska tillsammans få dig att se denna nya framtid och vi ska få dig motiverad att börja jobba mot den.

När vi har fastställt ditt nuläge och fastställt vart du vill att ditt entreprenörskap ska ta dig så ska vi lägga upp en plan. Vi ska sätta ihop en plan för att du ska nå ditt mål och vi ska se till att du följer den här planen och att du håller dig motiverad hela vägen.

Sen kommer jag att vara där och stötta dig hela vägen. Ända från start till mål så kommer jag vara vid din sida och se till att du når dit du vill. Jag kommer hjälpa till och pusha dig när det behövs och vara ett stöd när det behövs. Allt detta kan man inte göra på bara någon timme. Man kan kanske gör en snabb genomgång av allt detta för att lösa ett mindre problem. Men det kommer inte skapa någon långvarig förändring. 


Vad händer mellan dessa coaching sessioner?

Mellan varje session så kommer du ha saker att göra. Du kommer ha saker du kommer behöva reflektera över. Ibland kanske du kommer få uppgifter som behöver genomföras och handlingar som du behöver öva på att genomföra.

Här kommer jag finnas som ett stöd för dig. Du kommer ha tillgång till mig via Slack för att få hjälp och stöd när det behövs. Det är mycket som kan hända mellan våra sessioner och saker kan förändras. Det kan också vara så att du kommer på saker som du vill att vi talar om vid nästa samtal. Då är det ett perfekt sätt att kommunicera det med mig så vi kan ha det på agendan till nästa gång.

sätta mål, utveckling, kompetens, coaching

Men vad exakt kommer vi att prata om då under vår coaching?

Alla är unika och alla bär på olika svårigheter och hinder under sin resa som entreprenör. Därför går det inte att säga exakt vad vi ska prata om. Jag kommer att vara där som en guide genom samtalet så att du ska känna dig trygg, men det det handlar om dig. Det är du som ska sätta agendan och du bör komma förberedd med åtminstone en tanke kring vad det är du behöver ha hjälp och stöd med.

Som klient hos mig bör du dock vara entreprenör eller ensamföretagare. Du bör driva företag och ha någon slags problematik kring det. Exakt vad det kan vara kan variera kraftigt. Det måste inte vara något specifikt kopplat till just företaget. Det kan vara något kopplat till dig som ägare och hur du som ägare på bästa sätt ska driva företaget eller hur du skapar en balans mellan det och din fritid.

Vad är det som skiljer mig från andra coacher?

Det som skiljer mig från andra business coacher är min gedigna bakrund som affärsrådgivare och auktoriserad redovisningskonsult. Jag har jobbat med företag i alla storlekar. Från globala koncerner till den minsta enskilda firman. Jag har därigenom en unik insyn i företagande och hur det är att driva företag i en mängd olika branscher. Utöver det har jag själv startat och drivit flera företag.

Jag är inte bara coach utan också företagare. Utöver att vara företagare så har jag också familj, små barn och en fritid full med aktiviteter och träning. Jag har under mina år som företagare och familjefar lyckats hitta en väldigt bra balans mellan arbete och fritid. Det handlar om både praktiska saker som uppgiftshantering och tidsplanering. Men det handlar också väldigt mycket om mindset och min syn på pengar och tid.

kunskap om dig själv, coaching

Vad kommer du att få ut utav din coaching?

Under dessa 90 dagarna kommer du att skapa dig en mycket mer tydlig bild av dig själv. Du kommer få en större förståelse för din egen problematik och du kommer att ha funnit en klar riktning vart du vill med ditt företagande och ditt företag.

Vissa kommer hela vägen in i mål och känner sig klar efter dessa 90 dagar medans andra har funnit ett mål och en plan för att förverkliga den. Men kommer behöva mer tid för att nå drömmen.

Jag kan också lova dig att du kommer finna en slag ro i att faktiskt veta vad du vill. Oavsett vad det är du vill. Om det så skulle vara att inte driva företag alls. Det viktiga här är att du faktiskt vet vad du vill och att det ligger i linje med ditt högre syfte. Det som får dig att gå upp på morgonen. 


Måste du veta exakt vad du behöver hjälp med?

Du behöver inte veta exakt vad du behöver hjälp med. Det är till och med så att efter vårt första samtal kan det visa sig att det du trodde var ditt största hinder eller problem inte alls var det. Det kan också visa sig att det du ville jobba på kanske inte var det viktigaste. Du kan komma att inse att det är något helt annat som du vill jobba på. Det är inte förrän du har den insikten som vi bestämmer vad vårt samarbete ska ha för mål.

Jag kommer att under vårt första coaching samtal hjälpa dig att ta dig igenom de olika delarna som finns när det kommer till företagande. Och jag är övertygad om att om du inte redan visste vad du ville fokusera på, så kommer du att veta det efter det första samtalet.

Spegling hjälper vid aktivt lyssnande

Är det ett tecken på svaghet att anlita en coach?

Många sätter likhetstecken mellan en coach och en psykolog eller terapeut. Till att börja med så vill jag få sagt att det inte handlar om det alls. Det finns heller ingen om helst skam eller svaghet i att behöva hjälp av en psykolog eller terapeut. Snarare är det en styrka att man har den insikten.

När det kommer till coaching så jobbar jag bara med resursstarka och friska människor. Att anlita en coach är något som många fler skulle behöva än vad de vågar erkänna. Det är ett fantastiskt verktyg som kan skapa en otrolig förändring och personlig utveckling.

Att anlita en coach skulle kunna vara det bästa du gör för dig själv. Om du mot förmodan tycker att set känns lite främmande så ska du känna dig trygg i att coacher precis som psykologer eller terapeuter har tystnadsplikt. Inget som du berättar, eller set faktum att du är en klient, lämnar någonsin coachen.

Trygghet genom international coach federation

En sak som du ska bära med dig är att du alltid ska känna dig trygg och säker med din coach. Nånting som kan bidra till den här tryggheten är bland annat att du vet att jag som coach följer international coach federation etiska riktlinjer. Det betyder bland annat att allt som vi delar med varandra under våra samtal stannar mellan oss. Vi kommer att teckna en åkallad överenskommelse där det tydligt framgår att vi har tystnadsplikt. Denna överenskommelse kommer ligga till grund för vårt partnerskap och kommer att undertecknas av oss båda.

Vad kommer att krävas av dig?

Det som kommer att krävas av dig är att du har ett öppet sinne. Att du är öppen för en förändring och att du har en inre motivation till att skapa en förändring. Jag finns inte där för att skapa förändringen åt dig. Förändringen står du för själv. Jag är bara ditt verktyg på vägen, men det är du som kommer behöva göra jobbet.

Under vår resa tillsammans så kan det finnas tillfällen då du kommer behöva utmana dig själv och dina tankar. Du kommer behöva kliva utanför det som känns tryggt och du kommer behöva vara modig. Du kommer att få allt stöd du behöver men du kommer behöva vara modig och öppen för förändring.

förändring genom coachande samtal, skrämmande, coaching

Förändring kan vara skrämmande

Det kan ibland vara läskigt med förändring. ”Om inget förändras så kan inget gå fel”. Men jag skulle vilja hävda att det är precis tvärt om. Om du stagnerar och inte tillåter dig själv att förändra eller förändras. Så finns risken att du går miste om en massa saker i livet. Jag vill att du ska utnyttja din fulla potential.

Så det som krävs av dig är att du är engagerad, att du faktiskt gör de saker som vi kommer överens om och att du tar ansvar för din egen förändring. Det är allt. Ganska stora saker men jag kommer finnas där för dig hela vägen.

Hur går du vidare för att starta coaching med mig?

Jag börjar alla mina partnerskap med ett kortare samtal på 30 minuter där vi lär känna varandra. Vi kommer att skapa en partnerskap med varandra och vi måste känna oss trygga med varandra. Det går åt båda håll. Du ska känna dig trygg med mig men jag ska även känna att jag faktiskt kan bidra med något.

Vårt första samtal handlar helt enkelt om att vi ska skapa oss en bild av varandra och du får möjlighet att ställa dina frågor och jag får möjlighet att närmare beskriva hur jag skulle kunna hjälpa just dig.

Jag vill att du ska veta inför detta samtal att det inte handlar om något säljsamtal. Självklart vill jag sälja min coaching till dig men framförallt så vill jag hjälpa människor. Om jag känner att jag inte är rätt person för dig så kommer jag att säga det. På samma sätt så ska du inte på något sätt känna att du måste säga ja till mig. Jag vill att du ska känna dig trygg i att det är ok att säga nej.

coaching, boka samtal

Boka ett coaching samtal redan idag

För att boka detta första samtal med mig. Detta 30 minuter långa samtal som skulle kunna vara början på din bästa resa i livet hittills. Något som skulle kunna skapa en bestående förändring i ditt liv. En förändring som utvecklar dig till den person du drömmer om att vara.

Det du behöver göra är att trycka på knappen här nedan. Den tar dig direkt in i min kalender där du kan boka in en tid med mig. Just nu har jag många förfrågningar. Därav är det en begränsad del av kalendern avsedd för dessa samtal. Skulle dessa dagar inte passa dig så bra. Så hör av dig via LinkedIn så kan vi kanske finna en lösning.

Jag ser så mycket fram emot att få träffa dig och lära känna dig. Jag är övertygad om att jag kommer kunna hjälpa dig på en mängd olika sätt om du bara ger mig chansen. Ge också dig själv chansen. Chansen att skapa en bestående förändring. Det är du värd!

Dela den här artikeln

Nyhetsbrev

Få inspiration direkt i din inkorg

Mer att utforska

dela upp livet

Kan man dela upp livet mellan jobb och fritid?

Du har bara ett liv och inte två. Du kan inte dela upp livet och skapa balans mellan dessa två. Myten om work/life balance skulle jag säga inte fungerar. Läs hela artikeln för att ta del av min syn på det.

nå dina mål, målsättning, drömmar, målsättningar

Så når du dina mål: Låt resan vara syftet

Att nå ditt mål kommer inte att göra dig lycklig. Att nå och uppfylla dina mål kommer ge dig anledning att fira och du kommer att bli glad och känna dig lycklig. Men bara för en kort stund innan nästa mål sätts. Läs vidare för att förstå hur du kan

Låt mig hjälpa dig finna struktur och riktning!

Boka ett 30 minuters första samtal med mig. Det är helt gratis och du behöver inte känna dig tvungen att fatta beslut där och då.

Fyll i dina uppgifter nedan så hör jag av mig inom 48 timmar.